Innreise

Det gjøres oppmerksom på at innreisebestemmelser kan endre seg. Utenrikstjenesten har ikke ansvar for om følgende informasjon om innreisebestemmelser eller krav til visum endres på kort varsel. Det er den reisendes ansvar å påse at reisedokument er gyldig for innreise og gjøre seg kjent med de til enhver tid gjeldende innreisebestemmelser til det enkelte land.

F.o.m. 1. januar 2017 har kasakhstanske myndigheter innført visumfri innreise for norske borgere i opptil 30 dager, fra tidspunktet en krysser grensen inn til landet. 

Det anbefales å bære med seg pass og immigrasjonskort (fylles ut ved ankomst), da en plikter å kunne legitimere seg. Nordmenn må registrere seg hos myndighetene etter ankomst. Manglende registrering kan medføre bøter og utvisning. Normalt vil hotellet kunne ta hånd om registrering og det er derfor normalt å gi fra seg passet for registrering. Man bør sørge for å få en kopi av passet mens registreringen foregår. Reisende som får to stempler i passet ved ankomst til internasjonal flyplass er å anse som registrert. Ved lengre opphold må den reisende sørge for at registreringen til enhver tid en gyldig.

Lær mer på regjeringen.no

Visit Kasakhstan

Turismen i Kasakhstan blomstrer, og landet blir stadig mer populært. Bortsett fra de nydelige severdighetene som finnes over hele landet, er Kasakhstan generelt et veldig trygt reisemål.

I likhet med nabolandet, Kirgisistan og andre sentralasiatiske land, har Kasakhstan blitt plassert i nivå 1-land av det amerikanske utenriksdepartementet, noe som betyr at det er blant de tryggeste landene i verden å reise til.

takket være Kasakhstans reserver av  olje, gass og de fleste verdifulle mineraler er landet det mest moderne i Sentral-Asia. Overnatting, restauranter og transport er dermed av høy standard.

Storbytur

Almaty, Kasakhstans største by, minner om Europa med sine grønne veier, elegante ALZhiR Museum-Memorial Complex, blanke kjøpesentre og hedonistiske natteliv.

Hovedstaden Nur-Sultan, på den forblåste nordlige steppen, er blitt omgjort til et showpiece fra det 21. århundre med en overflod av futuristisk arkitektur.

Eventyr

De flotteste og mest unike  eventyrene finner du utenfor storbyene, på vandring i høyfjellet og de grønne dalene i Tian Shan, og mens du nyter gjemmelaget Beshbarmak i et gjestehus fylt med ekte gjestmidlhet.

Eller mens du utforsker avsidesliggende moskeer i de vestlige ørkenene eller speidende etter dyreliv på de innsjøkledte steppene.

Klima

Kasakhstans svært omfattende landområde ligger langt fra verdenshavene og klimaet er påvirket av dette. Været i landet er preget av ytterpunkter. Kasakhstans klima er ekstremt kontinentalt (unntatt i sør) Gjennomsnittstemperaturen i januar er −19°C i nord og −2°C i sør.

Gjennomsnittstemperaturen i juli er rundt +19°C i nord og +28°C i sør. Sommeren er varm og tørr, vinteren er kald og snødekt. Alle de 4 sesongene kan tydelig skilles – frostdekket vinter, blomstrende vår, varm sommer og gyldenrød høst.

Kald vinter og kort forsommer

Vinteren begynner i november og varer til april. Påvirkningen av den arktiske luftmassen fører til kraftig frost. Våren varer fra midten av april til slutten av mai. Vårværet er ustabilt. En klar varm dag kan plutselig vike for kjøling.

For øvrig er Astana kjent for å være en av de kaldeste hovedstedene i verden, etter Ulan-Bator og Reykjavik, men dette faktum forhindrer ikke Astana fra å ønske gjester velkommen med innbydende gjestfrihet.

Varm sommer og sensommer

Den varme sommeren begynner i slutten av mai og varer til midten av september. Temperaturen stiger kan komme opp i til +40ºC enkelte dager. Høsten, med endringer i værforhold og påfølgende nattefrost, begynner fra slutten av september og varer til begynnelsen av november. Den varmeste temperaturen ble registrert i Turkestan by i Sør-Kasakhstan +49ºC, og den laveste i Atbasar by i Akmola-regionen -57ºC.